Dit is pas een groene pizza!

Pizza maar dan groen! Pizza con Crema di Zucchine!

In deze tijd van verduurzamen wil je zo veel mogelijk groen zijn! Dan is het extra leuk om ook jouw pizza zo groen mogelijk te maken. Met het recept van PIZZAJOLLY voor een Groene pizza gaat dat wel lukken. We vertellen jou graag hoe je zelf deze pizza con Crema di Zuchine maakt!

 

LEUK! DAT WIL IK OOK DOEN! >>> Stuur mij een folder >>>

 

Zo maak je een groene pizza con Crema di Zuchine:

De basis voor jouw zelfgemaakte groene pizza is nu eens niet de standaard pizzasaus. Die ken je nu wel. Maar met deze groene pizza maak je eens iets heel anders. En het ziet er nog eens leuk uit ook!. Uiteraard bak je deze groene pizza in jouw houtgestookte PIZZAJOLLY pizzaoven op hoge temperatuur. Bakken naast het geurige houtvuur of als dat jou beter past, bak je de pizza in een PIZZAJOLLY pizzaoven die je op gas stookt! Dat is pas echt dubbel groen pizza bakken!

Wat heb je nodig voor een Groene pizza?

  • Jouw goed los-gerezen pizzadeeg zie recept bij de pizzaoven.
  • Zachte kaas soorten zoals mozzarella, provelone, etc.
  • Courgettes, courgette bloemen (Courgette = Zuchine )
  • Pistache noten
  • Ammaretti koekjes
  • Parmigiano kaas geraspt
  • Peper, zout naar smaak
  • Optioneel ander pittig beleg zoals speck, of ham soorten
  • knoflook, rode peper
  • Balsamico crema, evt. rucola

 

Onze PIZZAJOLLY PIZZABAKKER-TIP!

Je kunt met deze pizza veerschillende smaak-richtingen kiezen. Ga je zoeter, of ga je voor wat zouter en met pit! Afhankelijk van deze keuze ga je wel of niet ammaretti gebruiken voor een zoete bittere hint aan je pizza. Bij wat meer pit en zouter kun je wat stevigere kaas smaken of zoutere vlees-soorten gebruiken. Dat gaat van smaakvol, Italiaanse rauwe ham tot gerookte kip, of pulled vlees (kip , pork), gecarameliseerde ui, etc. Aan jou de keuze en vrijheid om lekker uit te proberen wat het beste gaat smaken.

Hoe ga je te werk voor deze Groene pizza:

Maak voor je de pizza gaat vormen en afbakken eerst (je eigen) Crema di Zuchine. Wij maakten die vrij eenvoudig zo:

- Was de zuchini en snij deze in stukken.
- Kook de zuchini met een weinig water en wat zout tot deze net gaar is
- Afgieten en even laten afdruipen
- In hoge kom met een staafmixer fijn malen tot een dikke puree ontstaat. Laat de Crema goed afkoelen!!
- je kunt de crema nu lavast op smaak brengen maar dat kan ook later op de pizza-bodem na het aanbrengen van de saus.
- afhankelijk van het gebruik kun je in de crema ook, knoflook, pepertje of pistache mee pureren.

 

Jouw Groene Pizza met Crema di Zuchine vormen en bakken:

Vorm de pizzabodem, zorg dat deze niet aan het werkblad vast kan plakken. Goed strooi-bloem gebruiken helpt het plakken te voorkomen - De gevormde bodem bestrijken met de afgekoelde Crema. Beleggen met bijvoorbeeld mozzarella, basilicum en olijfolie . Evt peper en wat zout. Bak de pizza op de hete stenen pizzavloer op hoge temperatuur gaar.
Na het bakken kun je de pizza afwerken met zuchini bloemen, evt. fijn gemaakte ammaretti koekjes. Geraspte parmezaan of cacio-ricotta.
Lekker en anders dan anders.
Met deze groene basis kun je naar harte-lust varireren met verschillend pizza-beleg. Van zoet tot lekker stevig en pittig.

 

beleg de groene pizza naar smaak met Zoet of Zout pittig beleg

 

Zo maak je een groene pizza met PIZZAJOLLY

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN